Oluk Açma Yöntemi İle Şapsız Yerden Isıtma Sistemi

Ana sayfa > Hizmetler > Oluk Açma Yöntemi İle Şapsız Yerden Isıtma Sistemi

Oturulan evlerde tadilat ve renovasyon yapıldığı durumlarda veya yeni inşaatlar da yerden ısıtma sistemi yaptırmak isteyen kullanıcılara kolaylık sunan bu teknik özellikle zemini hiç yükseltmemesi sebebiyle tercih sebebi olabilmektedir.Mevcut beton zeminin veya fayans, mermer v.b. kaplamalar olsa dahi tüm zeminlere , özel oluk açma makinalarımız ile boruların oturacağı kanlları açarak yerden ısıtma sistemi uyguluyoruz. Böylelikle mahal yüksekliğiniz herhangi bir kayba uğramamaktadır. 

Bu sistemde oluk açma ve boru uygulaması yapıldıktan sonra üzerine şap dökülmeden direkt olarak parke, fayans v.b. uygulamalar yapılabileceği için mahallerde harçlı inşaat çıkmayacağından hızlı bir şekilde sistemi tamamlamak mümkündür.Borudan sonra döşenecek kaplama malzemeleri ile yerden ısıtma borusu arasında herhangi bir şap katmanı olmayacağından çok hızlı bir tepki süresi ile yerden ısıtma sisteminin rejme girmesi mümkün olup ,klasik yerden ısıtma sistemlerine göre daha hızlı ısınma sağlanmaktadır. 

Sert bir yüzey tarafından çevrelenen boruların, şap dökülen ısıtma tekniğine kıyasla oluşabilecek işçilik hatalarına ve sonucundaki kırılma ve ezilmelere karşı bariz avantajları bulunmaktadır.Sistemi ısı transferi yönünden değerlendirdiğimizde 22 derece ortam sıcaklığı ve 45 derece giriş su sıcaklığı şartlarında parke zeminler için 117W/m2, fayans ve mermer gibi taş zeminler içinde 150W/m2 ısı transferi gerçekleştirebilmekteyiz. Bu ısı transfer oranı soğuk illerimizde cam alanı fazla oda ve mahallerin ısıtılmasında yeterli bir değerdir.