Parke Altı Şapsız Yerden Isıtma Sistemi

Ana sayfa > Hizmetler > Parke Altı Şapsız Yerden Isıtma Sistemi

Tadilat projelerinde direk parke altına uygulayabileceğimiz bu sistemde, strafor uygulamasından sonra şap dökülmeden direk parke uygulaması yapılabilmektedir.4 cm kalınlığında olan yüksek yoğunluklu straforlarımız içerisine boru oturabilecek kanallara sahiptir. Borulardaki sıcak suyun enerjisini strafor tarafından emilmemesi ve parkeye transfer olabilmesi için özel transfer plakaları östrafor kanalları içerisine yerleştirilmiştir. 

Sistemde harçlı imalat bulunmadığından oturulan evlerde hızlı bir şekilde uygulanması mümkündür.Mevcut zemin sadece 4 cm yükseleceğinden oda yüksekliğinde önemli bir kayıp olmayacaktır. Özellikle yere kadar olan cam önlerinde radyataör uygulanamamasından dolayı önemli bir çözüm olarak karşımıza çıkan kuru sistem 4 cm yüksellikle bittiği için PVC ve Alüminyum doğrama kalınlıklarını kaybetmemekte ve kapıların açılmasınıa imkan sağlamaktadır.Beton kesme ve kanal açma yöntemine göre en önemli avantajı boru altında yalıtım elemanı bulunduğundan yapı elemanlarına ve alt kata yok denecek kadar az bir ısı kaybı olmaktadır. Isı transfer plakaları sayesidne hızlı bir ısı transferi ile ilk ısıtma çok kısa bir sürede gerçekleşmektedir. 

Yerden ısıtma borularında dolaşan su 45 derece olarak planlandığından parkelere herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir. Sisteme entegre edilen termostadlar sayesinde zemin sıcaklığını istenilen konfor seviyesinde ayarlamak mümkündür. Özellikle alt katı boş olan ve zemini bir türlü ısınmayan mekanlarda yerden ısıtma sistemi hem çok iyi ısınma hemde yüksek konfor sağlamaktadır. Düşük ısıl rejimde çalışan yerden ısıtma sistemi kazan verimini artırdığından dolayı minimum yakıt masrafı ile konfordan taviz vermeden kullanıcıların yüzünü güldürmektedir. Parke altında 117W/m2 ısı transferi ile büyük camlı odalarda ısınma sorunu ortadan kaldırılmaktadır. Böylelikle cam önlerinde radyatör yeri arama probleminde ortadan kaldırılmaktadır. Bu sistemde oda içerisine radyatör konulmadan sadece yerden ısıtma sistemi ile ısınmanın sağlanması mümkündür.